Arvomme

Yrityksemme arvot ovat toimintamme ohjenuoria, jotka olemme määritelleet yhdessä henkilöstömme kanssa. Arvomme kulkevat mukana työn arjessa ja auttavat meitä saavuttamaan yhdessä päämäärämme, eli tarjoamaan lemmikki-ihmisille sekä helppoja että vastuullisia valintoja eläinystävien hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Kun arvot toteutuvat arjessa, niitä ei tarvitse ajatella aktiivisesti. Mielestäni on tärkeää, että arvot ovat tarpeeksi yksinkertaiset, ymmärrettävät ja niiden mukaan pystyy toimimaan. Prima Petin arvoissa on konkretiaa mukana, eivätkä ne ole pelkkiä kauniita sanoja.

Lauri, it manager

Jokainen lemmikki ansaitsee laadukasta ruokaa

Lahjoitamme vuosittain tuhansia kiloja koiran- ja kissanruokaa sekä kissanhiekkaa eläinsuojelujärjestöille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuonna 2023 lahjoitimme noin 10 100 kiloa Hau-Hau Championin koiranruokaa hyväntekeväisyyteen ja Hau-Hau oli mukana muun muassa Rekku Rescuen järjestämässä Lemmikkien leipäjono -ruokajakelussa.

PrimaDog tekee Euroopan laajuista hyväntekeväisyystyötä, ja lähetimme Suomesta vuoden 2023 aikana yhteensä yli 1000 kiloa PrimaDogin koiranruokaa sekä suomalaisille apua tarvitseville koirille että kauemmaksi Eurooppaan. Lisäksi PrimaDogin yksikkömme Ruotsissa lahjoittaa säännöllisesti koiranruokaa ja -herkkuja maan suurimmalle koiria auttavalle eläinsuojeluyhdistykselle Hundstalletille, ja myös Virossa teemme säännöllisiä ruokalahjoituksia.

Vuonna 2023 lahjoitimme yli 6500 kiloa PrimaCatin kissanruokaa ja -hiekkoja. Lahjoituksiamme vastaanottivat muun muassa Alavuden seudun Eläintiimi ry, Hämeenlinnan Kissojen Ystävät ry:n ylläpitämä kodittomien ja löytökissojen turvakoti Kissakoti Kattila sekä Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry.

Lahjoitamme kosmeettisten pakkausvaurioiden takia myyntiin kelpaamattomat tuotteet lähialueen eläinsuojelujärjestöille, ja olemme auttaneet myös Ukrainan sodan jalkoihin jääneitä lemmikkejä omistajineen.

Lisäksi tuemme kotimaisia harrastusyhdistyksiä ja lemmikkitapahtumia reilulla käpälällä.

kiloa hyväntekeväisyyteen

Näin paljon lahjoitimme hyväntekeväisyyteen vuonna 2023.

Vihreitä valintoja

Etsimme jatkuvasti uusia keinoja, kuinka voimme omalla toiminnallamme vähentää ympäristön kuormitusta ja tuotannosta syntyviä päästöjä.

Prima Pet Premiumin emoyhtiö Vafo Group on tehnyt vastuullisuussitoumuksen, jonka tavoitteena on vähentää entisestään hiilidioksidipäästöjä, lisätä kierrätettäviä pakkauksia, satsata uusiutuviin energianlähteisiin ja ympäristöä säästäviin raaka-aineisiin sekä tukea henkilöstön ympäristövastuullisuutta.

Ilmastokompensaatio

Hyvitämme Hau-Hau Championin kuivaruokien koko tuotantoketjun hiilijalanjäljen osallistumalla ilmastonsuojeluprojekteihin. Lue lisää kompensoidusta hiilitassunjäljestä.

Monomuovipakkaukset

Hau-Haun tuotteissa käytetään täysin kierrätettävää monomuovimateriaalia, joka kelpaa sekä uusiokäyttöön että energiaksi.

Hävikki hyötykäyttöön

Hyödynnämme tuotteissamme elintarviketuotannosta syntyviä raaka-aineita, jotka eivät kelpaa ihmisille, mutta soveltuvat erinomaisesti lemmikeille.

Kuljetuspäästöt kuriin

Pyrimme hankkimaan tarvittavat raaka-aineet aina mahdollisimman läheltä tehtaitamme kuljetuspäästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi uuden Nokian tehtaan tuotannossa käytetyt raaka-aineet tulevat pääasiassa Suomesta ja muista Pohjoismaista.

Olemme Kaukokiidon ilmastokumppani. Kaukokiito BIO kuljettaa valmistamamme lemmikkien ruoat kauppoihin ympäri Suomen uusiutuvalla dieselillä, joka on tehty vain uusiokäytettävistä raaka-aineista, kuten jätteistä. Kaukokiito BIO -kuljetusten avulla voimme vähentää tuotteidemme kuljetuksista koituvia päästöjä jopa 90 %. Lue lisää Kaukokiito BIO -palvelusta.

Kestävät tehdasratkaisut

Olemme huomioineet uuden tehtaamme suunnittelussa muun muassa mahdollisuuden aurinkovoiman käyttöön sekä hukkalämmön talteenoton ja hyödyntämisen. Pyrimme mahdollisimman pieneen hävikkiin, ja kierrätämme tuotannosta syntyvät jätteet paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Laatutakuu

100 %

Meille vastuullisuus tarkoittaa myös lupausta laadukkaista, maistuvista tuotteista. Hau-Hau Championin, PrimaCatin ja PrimaDogin tuotteilla on täysi tyytyväisyystakuu. Jos et ole tyytyväinen tuotteeseemme, hyvitämme tuotteen sinulle.